Wereld Alzheimer Dag

Voor kletspraat met mensen met dementie

De puzzelboekjes van Klessebasjes gaan terug in de tijd en geven mensen met dementie weer een verhaal. Met onderwerpen, woorden, afbeeldingen van en persoonlijke vragen over vroeger, zorgen ze voor een feest van herkenning en roepen ze herinneringen op. Want als er iets is wat mensen met dementie nog graag doen en kunnen, dan is het praten over hun jeugdige jaren. Verkrijgbaar vanaf € 8,95 per boekje.

Gratis prentenboekje ter ere van Wereld Alzheimer Dag 2022

Gebruik couponcode: kb-alzdag22

Op woensdag 21 september 2022 is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag waarop we wereldwijd aandacht vragen voor dementie. Ook Klessebasjes werkt daar graag aan mee! Van alle verkopen tot en met 21 september 2022 doneren we € 0,50 aan Alzheimer Nederland.

En dat is nog niet alles… ook jou geven we graag iets cadeau. Bestel voor minimaal € 15,00 in de klesseshop en ontvang een gratis prentenboekje ‘vrouwen’ of ‘mannen’ t.w.v. € 6,95.

Belangrijk!

Gebruik de code: kb-alzdag22 bij het afrekenen en het gratis prentenboekje wordt automatisch toegevoegd aan je winkelmandje.

NAAR DE KLESSESHOP

.

Meer verbinding door samen ontspannen bezig te zijn

De boekjes zetten mensen met dementie meer in hun kracht en dat is belangrijk voor hun eigenwaarde en zelfvertrouwen. Ze zorgen voor gezellige en ontspannen momenten samen en voor meer verbinding met familie, (mantel)verzorgers of activiteitenbegeleiders. Iets wat ik als dochter van een moeder met dementie miste toen zij steeds meer in haar eigen wereld ging leven.

 

Aansluiten bij de nog aanwezige belevingswereld

Door te kijken naar wat mijn moeder nog wel kan en weet, hebben we weer klets en krijg ik verhalen te horen die ik eerder nog niet gehoord heb. Ook krijg ik informatie waar ik iets mee kan… zoals wat zij lekker vindt of welke boeken zij vroeger las. Daar kan ik dan weer op inspelen. Koken we de volgende keer samen haar lievelingsgerecht of lezen we uit dat ene boekje. Activiteiten die ook door de zorg of begeleiding van mensen met dementie opgepakt kunnen worden.

Benieuwd of de puzzelboekjes van Klessebasjes iets kunnen betekenen voor jouw naaste, bewoners of cliënten met dementie? Bekijk de boekjes dan in de klesseshop en vergeet de code: kb-alzdag22 niet voor een gratis prentenboekje bij minimale besteding van € 15,00.

NAAR DE KLESSESHOP

 

Dit zeggen anderen over de producten van Klessebasjes:

“Met name de pagina over auto’s in het puzzelboekje van Klessebasjes zorgde voor leuke gespreksstof. Ondanks zijn dementie kan mijn vader nog in detail de verschillende merken en kleuren van de auto’s waarin hij heeft gereden, opnoemen.” – Saskia Danen – de Vries, dementie academie

“Ik heb veel plezier met mijn moeder door de prentenboekjes van Klessebasjes. Ze herkent veel dingen en kan daarover vertellen, dat maakt haar meer zelfverzekerd en geeft haar het gevoel dat ze ertoe doet.” – Ingrid Thiele, dochter van een moeder met dementie

 

Bekijk hoe oma en kleindochter een dreamteam vormen als het gaat om het oplossen van de woordzoeker ‘boerderijdieren’ in het puzzelboekje ‘Dier en natuur’.

 

Organisaties die met plezier met de producten van Klessebasjes werken:
.