Bedankt

Alsjeblieft!

Leuk dat je het gratis probeermagazine van Klessebasjes hebt aangevraagd. Je hebt het online magazine ontvangen in je mailbox (of oeps… misschien in je ‘spam’ of ‘reclame’ box). We hopen dat je er plezier aan beleeft.

En lees nog even verder, want we hebben een leuke aanbieding voor je…

 

De wereld wordt vaak een stuk kleiner voor mensen met dementie. Ze gaan steeds minder uit zichzelf ondernemen en worden minder zelfstandig. En dat wat ze doen en meemaken, zijn ze vaak snel vergeten. In veel gevallen keren mensen op dat punt naar binnen. Je kent het ‘leeg’ voor zich uitstaren wellicht wel.

Juist dan is het fijn om de connectie op te zoeken. Te kijken naar een mogelijkheid om samen bezig te zijn en de dementie even te vergeten. Puzzel- en prentenboekjes die teruggaan in de tijd, kunnen daarbij helpen. Ze wekken herinneringen op, zorgen voor een feest van herkenning en brengen verhalen naar boven. Want als er iets is wat mensen met dementie nog graag doen en kunnen, dan is het praten over jeugdige jaren. Het vergroot hun eigenwaarde en laat de dementie even naar de achtergrond verdwijnen. Hij of zij doet weer mee en dat is zo waardevol!

Proefpakket

Daarom kun je nu een proefpakket bestellen… uiteraard tegen een leuke prijs! Dit pakket bestaat uit drie puzzelboekjes, een prentenboekje en praatplaten om kennis te maken met de producten van Klessebasjes en zelf te ervaren wat deze doen voor mensen met dementie.

IK WIL EEN PROEFPAKKET

 

De puzzel- en prentenboekjes zorgen voor…

  • Gezellige, ontspannen momenten en onderonsjes.
  • Gelijkwaardige gesprekken tussen de persoon met dementie en zijn of haar familie, naasten en verzorgers.
  • Het vergroten van eigenwaarde en zelfvertrouwen door de persoon met dementie ertoe te laten doen.
  • Behoud van identiteit van de persoon met dementie.
  • Kennis voor zorgprofessionals om de persoon met dementie beter te leren kennen.

Alle producten van Klessebasjes gaan terug naar vroeger en sluiten aan bij de nog aanwezige beleving van mensen met dementie. Naast de puzzel- en prentenboekjes hebben we ook praatplaten. Deze nodigen uit tot een (groeps)gesprek of spelletje met mensen met dementie. Wie ziet er een keukenartikel met een K, welke sport begint met een B en weet je een automerk met de letter M? Ik zie, ik zie wat jij niet ziet… en het is rood. Noem een land waar je graag naar toe ging op vakantie. Leef je uit en gebruik je fantasie… we helpen je met onze producten graag op weg!

Voor zorginstellingen en particulieren

De puzzel- en prentenboekjes van Klessebasjes lenen zich uitstekend voor activiteitenbegeleiders, welzijnsmedewerkers, familie, mantelzorgers of verzorgenden om samen met mensen met dementie lekker ontspannen bezig te zijn en elkaar beter te leren kennen.

 

.

Dit zeggen anderen over de producten van Klessebasjes:

“Wat een mooie en herkenbare prentenboekjes van Klessebasjes! Onze deelnemers van de dagbegeleiding roepen regelmatig ‘oh ja’ als ze door de boekjes bladeren. Volop handvatten voor een fijn gesprek.” – Renee Donders, activiteitenbegeleidster Kleine Huys Tilburg

“Met name de pagina over auto’s in het puzzelboekje van Klessebasjes zorgde voor leuke gespreksstof. Ondanks zijn dementie kan mijn vader nog in detail de verschillende merken en kleuren van de auto’s waarin hij heeft gereden, opnoemen.” – Saskia Danen – de Vries, dementie academie

“Ik heb veel plezier met mijn moeder door de puzzel- en prentenboekjes van Klessebasjes. Ze herkent veel dingen en kan daarover vertellen, dat maakt haar meer zelfverzekerd.” – Ingrid Thiele, dochter van een moeder met dementie

 

Liever iets met korting bestellen?

Gaat jouw voorkeur uit naar één of meerdere losse puzzel- en prentenboekje of een set praatplaten bestellen. Ook dat kan! En het leuke is… met de couponcode: kb-hallo ontvang je 10% korting op je eerste aankoop in de klesseshop.

BESTEL MET 10% KORTING IN DE KLESSESHOP

 

Over Klessebasjes

Mijn naam is Chantal en als dochter van een moeder met dementie, miste ik op een gegeven moment onze alledaagse gesprekjes. Steeds vaker zocht ik naar aanknopingspunten voor een gesprek… en als ik die gevonden had, volgde er een eenzijdig gesprek of vielen er stiltes. Om deze leegte op te vullen, ben ik gaan kijken naar wat mijn moeder nog wel kan en leuk vindt om te doen.

Al snel hadden we elkaar gevonden in het puzzelen… kruiswoordpuzzels, Zweedse puzzels, sudoku’s en woordzoekers. En daarin doen we niet voor elkaar onder. Sterker nog, we vullen elkaar goed aan. Dit doet mijn moeder zichtbaar goed. Ze doet namelijk weer mee en dat is zo belangrijk voor haar eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Vanuit mijn professie – ik creëer concepten – bekijk ik altijd hoe ik waarde toe kan voegen aan dat wat er al is of hoe ik een behoefte kan invullen. En zo kwam ik op het idee om puzzelboekjes te ontwikkelen die aanleiding geven tot gespreksstof. Met onderwerpen die terug gaan in de tijd. Die herinneringen opwekken en zorgen voor een feest van herkenning.

Op deze manier wil ik mensen met dementie weer een verhaal geven!

 

Organisaties die met plezier met de producten van Klessebasjes werken:
.

Ga zelf aan de slag met Klessebasjes

Werk jij in de zorg of heb je in jouw omgeving iemand met dementie? Geef diegene weer een verhaal met de puzzel- en prentenboekjes van Klessebasjes. Je probeert het nu eenvoudig met onze voordelige proefpakketten.

KLIK HIER OM DE PROEFPAKKETTEN TE BEKIJKEN