Cadeau voor dementerende ouderen

Heb je familieleden of vrienden met dementie en ben je op zoek naar een leuk cadeau voor dementerende ouderen? Of werk je in de zorg als activiteitenbegeleider voor oudere mensen met dementie? Dan kan het een uitdaging zijn om voor een verjaardag, sinterklaas of kerstmis een goed cadeau te bedenken. De puzzel- en prentenboekjes en praatplaten van Klessebasjes gaan terug in de tijd en geven dementerende mensen weer een verhaal. Leuk om samen te beleven en herinneringen van vroeger op te halen. Je shopt ze in de klesseshop!

 

Terug naar vroeger

Voor dementerende ouderen kan het heel fijn zijn om herinneringen op te halen aan vroeger, aan een periode waar ze nog veel van weten. Vaak weten ouderen met dementie zich specifieke dingen uit hun jeugd namelijk nog goed te herinneren en is het ontzettend leuk om die herinneringen te ‘triggeren’.

NAAR DE KLESSESHOP
.

Puzzelboekjes voor dementerende ouderen

Onze puzzel- en prentenboekjes en praatplaten zijn hier precies voor bedoeld: ze gaan terug in de tijd. Met onderwerpen, woorden, afbeeldingen, persoonlijke vragen en tips die zorgen voor een feest van herkenning en aansluiten bij de nog aanwezige belevingswereld van dementerende mensen. Want als er iets is wat mensen met dementie nog kunnen en graag doen, dan is het praten over hun jeugdige jaren. Door samen terug te gaan naar deze tijd, krijgen mensen met dementie weer een verhaal en doen ze mee in een gesprek… ze doen ertoe! Iets wat hun zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroot.

De puzzelboekjes zijn vanaf € 8,95 per stuk verkrijgbaar via onze shop.

Nostalgische postkaarten vind je al vanaf € 1,95 in de shop.

NAAR DE KLESSESHOP