De toegevoegde waarde van reminiscentie

Op zoek naar leuke materialen die helpen bij het ophalen van positieve herinneringen (reminiscentie) bij mensen met dementie?

Bekijk dan onze puzzel- en prentenboekjes die terug gaan in de tijd. Met onderwerpen, woorden, afbeeldingen, persoonlijke vragen en tips die zorgen voor een feest van herkenning en aansluiten bij de nog aanwezige belevingswereld van mensen met dementie. Want als er iets is wat mensen met dementie nog kunnen en graag doen, dan is het praten over hun jeugdige jaren. Door samen terug te gaan naar deze tijd, krijgen mensen met dementie weer een verhaal en doen ze mee in een gesprek… ze doen ertoe!

NAAR DE SHOP

 

Reminiscentie draagt bij mensen met dementie bij aan:

  • Het groeien van hun zelfvertrouwen
  • Het vergroten van hun eigenwaarde
  • Het bewaren van hun identiteit
  • Het versterken van de onderlinge band
  • Het beter leren kennen van elkaar

En niet onbelangrijk… het creëert waardevolle contactmomenten. Momenten die de basis vormen voor weer nieuwe en eigen herinneringen voor jezelf!

“Wat een mooie en fijne boekjes! Ik heb ze met plezier doorgenomen. Naast de puzzels vind ik de tips die erbij staan, ook erg waardevol. Als ik een cursus reminiscentie geef, neem ik altijd een aantal goede boeken en materialen mee die aansluiten bij het ophalen van herinneringen. De puzzel- en prentenboekjes passen hier mooi bij.”
Annemarie Bolder, interactief trainer dementiezorg, reminiscentie expert, ergotherapeut