Gratis probeermagazine

Van puzzelen naar praten met mensen met dementie

Met de puzzels en praatplaatjes van Klessebasjes haal je persoonlijke herinneringen op met je naaste, cliënten of bewoners met dementie. Door het ophalen van persoonlijke herinneringen, krijgen mensen met dementie weer een verhaal en doen ze mee in een gesprek. Belangrijk voor het vergroten van hun eigenwaarde en zelfvertrouwen.

.

Wil je zelf ervaren wat Klessebasjes doet met mensen met dementie?

Vraag dan het gratis online probeermagazine aan. Met een paar proefpuzzels en prenten die teruggaan in de tijd en volop aanknopingspunten bieden voor het ophalen van een herinnering of leuk verhaal van vroeger. Want als er iets is wat mensen met dementie nog kunnen en leuk vinden, dan is het praten over hun jeugdige jaren.

Geef mensen met dementie weer een verhaal

Wanneer iemand dementie heeft, ervaren familieleden, mantelzorgers, activiteitenbegeleiders en verzorgenden vaak dat een gesprek voeren niet altijd meer vanzelf gaat. Er vallen stiltes en soms is het zoeken naar aanknopingspunten. Als je vragen stelt, blijft het antwoord schuldig. Iets wat onbedoeld kan zorgen voor onzekerheid of voor minder verbinding. Door mensen met dementie weer een verhaal te geven, kun je dit gevoel wegnemen. En dat is precies wat de puzzel- en prentenboekjes van Klessebasjes doen.

Klessebasjes creëert puzzel- en prentenboekjes om samen met mensen met dementie te beleven. Met onderwerpen, afbeeldingen van en persoonlijke vragen over vroeger. En het leuke is… je kunt Klessebasjes nu zelf uitproberen.

Gratis probeermagazine

Gratis probeermagazine KlessebasjesHet probeermagazine – de naam zegt het al – is bedoeld om kennis te maken met Klessebasjes en een aantal puzzels uit te proberen. Het bevat:

  • een woordzoeker
  • een praatplaat
  • een plaatjespuzzel

En dat alles in het thema ‘eten en drinken’.

Inclusief een aantal vragen die aansluiten bij de belevingswereld van je naaste, cliënten of bewoners met dementie. Puzzel- en praatplezier gegarandeerd!

.

IK WIL HET GRATIS PROBEERMAGAZINE

 

Voor zorginstellingen en particulieren

Zowel het probeermagazine als de puzzel- en prentenboekjes van Klessebasjes lenen zich uitstekend voor activiteitenbegeleiders, welzijnsmedewerkers, familie, mantelzorgers of verzorgenden om samen met mensen met dementie lekker ontspannen bezig te zijn en elkaar beter te leren kennen.

Benieuwd wat anderen zeggen over de producten van Klessebasjes?

“Complimenten… wat een mooie en fijne boekjes van Klessebasjes! Ik heb ze met plezier doorgenomen. Naast de puzzels vind ik de tips die erbij staan, ook erg waardevol.” – Annemarie Bolder, interactief trainer dementiezorg, reminiscentie expert, ergotherapeut

“Echt geweldige boekjes… voor de persoon met dementie én ook voor de familie.” – Annemieke Hendriks, particulier   

.