Puzzelboekjes

Voor kletspraat met mensen met dementie

De puzzelboekjes van Klessebasjes gaan terug in de tijd en geven mensen met dementie weer een verhaal. Met onderwerpen, woorden, afbeeldingen van en persoonlijke vragen over vroeger, zorgen ze voor een feest van herkenning en roepen ze herinneringen op. Want als er iets is wat mensen met dementie nog graag doen en kunnen, dan is het praten over hun jeugdige jaren.

VOOR €8,95 IN DE KLESSESHOP

.

Meer verbinding door samen ontspannen bezig te zijn

De boekjes zetten mensen met dementie meer in hun kracht en dat is belangrijk voor hun eigenwaarde en zelfvertrouwen. Ze zorgen voor gezellige en ontspannen momenten samen en voor meer verbinding met familie, (mantel)verzorgers of activiteitenbegeleiders. Iets wat ik als dochter van een moeder met dementie miste toen zij steeds meer in haar eigen wereld ging leven.

 

Aansluiten bij de nog aanwezige belevingswereld

Door te kijken naar wat mijn moeder nog wel kan en weet, hebben we weer klets en krijg ik verhalen te horen die ik eerder nog niet gehoord heb. Ook krijg ik informatie waar ik iets mee kan… zoals wat zij lekker vindt of welke boeken zij vroeger las. Daar kan ik dan weer op inspelen. Koken we de volgende keer samen haar lievelingsgerecht of lezen we uit dat ene boekje. Activiteiten die ook door de zorg of begeleiding van mensen met dementie opgepakt kunnen worden.

Benieuwd of de puzzelboekjes van Klessebasjes iets kunnen betekenen voor jouw naaste, bewoners of cliënten met dementie? Bekijk de boekjes dan in de klesseshop.

NAAR DE KLESSESHOP

 

“Met de mooie en herkenbare puzzel- en prentenboekjes van Klessebasjes tover ik een lach op het gezicht bij de deelnemers van onze activiteiten.” – Renee Donders, dagbegeleider, Kleine Huys, Tilburg

“Mooi dat de bewoners van onze huiskamers weer gehoord worden door de puzzel- en prentenboekjes van Klessebasjes.” – Tabitha Franken, senior verpleegkundige, De Leyhoeve, Tilburg

 

Bekijk hoe oma en kleindochter een dreamteam vormen als het gaat om het oplossen van de woordzoeker ‘boerderijdieren’ in het puzzelboekje ‘Dier en natuur’.

 

Organisaties die met plezier met de producten van Klessebasjes werken:
.