Zo zet je Klessebasjes waardevol in:

Al onze producten geven de ruimte voor het ophalen van herinneringen en het aangaan van gesprekken. Ze zorgen voor waardevolle momenten en het maken van nieuwe herinneringen. Door persoonlijke verhalen te delen, leer je de persoon met dementie beter kennen en draag je bij aan het behouden van zijn of haar identiteit.

Gebruik onze boekjes naar eigen inzicht. Het gaat in eerste instantie om het plezier wat je er samen aan beleeft. Wil je iets vastleggen voor later of voor iemand anders die op basis van jullie verslag ook een gesprekje of activiteit kan aangaan, dan is daar bij sommige boekjes mogelijkheid voor.

Zo kun je bepaalde woorden die iets los maken bij de persoon met dementie markeren of highlighten. Je kunt hier dan zelf actie op ondernemen of het meegeven aan een ander die er op kan acteren.

Merk je bijvoorbeeld tijdens de woordzoeker ‘snoepgoed’ dat bepaalde snoepjes favoriet zijn, kruis die dan aan en neem die een volgende keer eens mee. Zijn er nog spelletjes, boekjes of televisieprogramma’s die mooie en fijne herinneringen oproepen? Ga daar dan mee aan de slag.

Informeer naar familieleden en belangrijke personen in het leven van de persoon met dementie, bekijk samen familiealbums. Vraag naar het werkverleden, is er een droom nageleefd? Maak samen nog eens dat lievelingsgerecht of toetje, zing samen liedjes of luister naar idolen van vroeger. Ga naar het museum om oude ambachten her te beleven of bezoek een museumwoning, een speelgoed- of automuseum of nog dichter bij huis de kringloopwinkel… een schat vol waardevolle herkenbare voorwerpen.

Kortom, gebruik je fantasie en bedenk… alles is goed!